en-USnl-NL

StalThe accomodatie van Stal van Silfhout is gelegen aan de Drieëenhuizerweg in Lunteren en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een volwaardige trainings- en wedstrijdstal.

                                                                
Op het complex bevindt zich ondermeer een overdekte rijhal van 60x20 meter. Buiten is er nog een rijbaan van 60x20 met een eb en vloedbodem en een longeerbak van 20x20  die voornamelijk wordt gebruikt voor het longeren van de paarden. Sinds oktober 2010 staat er ook een overdekte trainingsmolen  voor 6 paarden die geplaats is door de Molenkoning.  

In totaal zijn er in de verschillende gebouwen 45 stallen aanwezig. De stallen in de gang en de buitenstallen zijn de oudste stallen van het complex. De zes hengstenstallen waarover Stal van Silfhout beschikt zijn in een apart gebouw. Hierdoor kunnen de hengsten ongestoord op stal staan, zonder dat ze kunnen worden afgeleid door de merries. In Januari 2007 zijn er 18 nieuwe stallen in gebruik genomen. De stallen in dit nieuwe gebouw zijn ruim en licht en grenzen aan de overdekte rijhal.
                        
Voor de verzorging van de paarden die bij Stal van Silfhout staan is voldoende ruimte. In de gang bevindt zich een wasplaats met warm water en een solarium. In de nieuwe stallen is het groots aangepakt. Daar bevinden zich vier wasplaatsen en een apart solarium. Natuurlijk zijn ook deze wasplaatsen voorzien van warm water. De paarden staan op een poreuze rubberen vloer, zodat het water goed weg kan lopen, terwijl de paarden geen last hebben van afvoerroosters.

Met gemiddeld 45 paarden op stal is de hoefsmid er tenminste één keer per week. Hij heeft een aparte ruimte waar hij de paarden kan bekappen en/of beslaan zonder dat de paarden afgeleid worden door andere paarden die langs komen lopen.

                                                               

In de nieuwe stallen bevind zich ook nog een ruim opgezette zadelkamer, een dekruimte met fantoom en een laboratorium. De dekruimte en het laboratorium zijn gecertificeerd en word gebruikt om sperma af te nemen van de hengsten die bij ons op stal staan. Naast de nieuwe stallen zijn vier paddocks gecreëerd, waarvan er twee geschikt zijn om de hengsten in los te laten. Voor de paarden die langer naar buiten kunnen zijn er ook nog vijf weides.

Boven de hengstenstallen is een gastenverblijf gevestigd met daarin een woonkamer, keuken, badkamer en twee slaapkamers. Dit gastenverblijf wordt gebruikt door stagiaires en ruiters die met hun paard meerdere dagen komen trainen bij Stal van Silfhout.

                                   

Natuurlijk kunnen de ruiters van Stal van Silfhout, die vaak in binnen- en buitenland wedstrijden hebben, niet zonder goed vervoer. De MAN vrachtwagen die luchtgeveerd is, is geschikt voor de vijf paarden. Ook aan de ruiters is gedacht, de ruime living is van alle gemakken voorzien. Men heeft de beschikking over stromend water, een keuken, sateliet-tv en dvd-speler, airconditioning en slaapaccomodatie voor 5 personen. Daarnaast is er ook nog een wc, douche en wastafel aan boord.

Contact

Stal van Silfhout
Drieënhuizerweg 2
6741 PB Lunteren
Nederland

Tel: 06-29254177
E-mail: info@stalvansilfhout.nl

Facebook: Stalvansilfhout
Twitter: Stalvansilfhout
Youtube: Stalvansilfhout